Leonard Quist van SPS (links) en Henry de Rijke van Stavenisse (rechts)
Volledig scherm
Leonard Quist van SPS (links) en Henry de Rijke van Stavenisse (rechts) © Tonny Presser / Pix4Profs

Wonderjaar voor SPS en Stavenisse

ZATERDAG VIERDE KLASSE B - Ze leken veroordeeld tot de kelder van het zaterdagvoetbal. Maar nu draaien SPS en Stavenisse mee in de top van de vierde klasse B.

Voor SPS-aanvoerder Leonard Quist en zijn tegenhanger Henry de Rijke van Stavenisse zijn het mooie tijden. Na Apollo '69 en ZSC '62 bezetten ze respectievelijk de derde en vierde plaats in zaterdag 4B. Bij SPS ligt de gemiddelde leeftijd ruim onder de twintig jaar. Zes van de zeven wedstrijden werden gewonnen. Quist noemt het een leuke start. "We hebben een talentvolle lichting. Het is dit jaar vechten voor een plekje. Het is voor ons een luxe om te kunnen selecteren. Op iedere positie staan nu jongens die het niveau aankunnen."

SPS krijgt wekelijks complimenten voor het vertoonde combinatievoetbal. Wel hoopt de SPS- aanvoerder ooit met zijn team in de derde klasse te spelen. "Als deze groep bij elkaar blijft, kunnen we die stap een keer zetten. Maar het zijn jonge gasten. Straks krijgen ze een vriendin of belt VVC. Je weet niet wat er gebeurt."

Stavenisse
Bij Stavenisse komt het succes vooral van buiten, niet uit de eigen jeugd. De bij WHS op een zijspoor geraakte Julian Elenbaas en Rudy Ridderhof kwamen de gelederen versterken, net als Smerdiek-speler Dennis Polderman. "Dat zijn echte voetballers en ze vallen goed in de groep."

Aanvoerder Herny de Rijke geniet van het succes. "Het leeft in heel de club. Door de bredere selectie draait ook het tweede beter, het wordt drukker en rumoeriger langs de lijn en in de kantine blijft het langer gezellig.'' Eén dissonant was er: de met 1-4 verloren derby tegen SPS. "Een gevoelige nederlaag. Van SPS wil je nooit verliezen en zeker niet nu het zo lekker draait."

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.