Trainer Anjo Wintermans van Advendo is blij met de trainingsopkomst dit seizoen. "Deze groep is leergierig en toont volop inzet." foto Else Loof/Pix4Profs
Volledig scherm
Trainer Anjo Wintermans van Advendo is blij met de trainingsopkomst dit seizoen. "Deze groep is leergierig en toont volop inzet." foto Else Loof/Pix4Profs

Wilskracht moet Advendo er weer bovenop gaan helpen

BREDA - Trouwe volgers van het Bredase amateurvoetbal krabben zich achter de oren bij de aanblik van de stand na vijf duels zondag 4C. Plaats 12 wordt ingenomen door Boeimeer, nummer 13 heet TVC en helemaal onderaan bungelt Advendo met nog geen enkel punt. Samen met WDS'19, op de tiende plaats ook niet voortvarend gestart, degradeerde de club uit de Bredase wijk Biesdonk uit de derde klasse.

Nu dreigt voor Advendo al zeer vroeg in het seizoen een vrije val richting kelder van het amateurvoetbal. "Dat moeten we ten koste van alles voorkomen", zegt trainer Anjo Wintermans. "Als je degradeert naar de vijfde klasse zullen ook talenten uit je eigen jeugd elders gaan spelen."

Het vooruitzicht is vooralsnog verre van rooskleurig. Qua tegendoelpunten springt Advendo in het oog met 49 stuks, bijna tien gemiddeld per wedstrijd. Wintermans: "Er knakt keer op keer iets bij de jongens. Tegen DIA gaan we rusten bij een 2-0 achterstand, na de derde of vierde goal worden we vervolgens volledig overlopen. Spelers willen dan overcompenseren, lopen helemaal uit positie, waarna een afstraffing volgt."

Lees het hele verhaal in BN DeStem van zaterdag

  1. Droomdebuut A-junior IJzermans bij Kogelvangers: 'Het voelde geweldig'

    Droomdebuut A-junior IJzermans bij Kogelvangers: 'Het voelde geweldig'

    ZATERDAG DERDE KLASSE B - Als zeventienjarige debutant in je eerste vijf minuten de belangrijke gelijkmaker scoren en daarmee een cruciaal punt te pakken voor je team: het overkwam Daan IJzermans afgelopen weekend. Kogelvangers, op een na laatst in de zaterdag derde klasse B, behoudt door het overgehouden punt de aansluiting op de plekken negen tot en met elf en dat allemaal door de piepjonge spits. ,,Het voelde geweldig", kijkt hij terug op de wedstrijd tegen Noad'67.