Jesper Jochems.
Volledig scherm
Jesper Jochems. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Voormalige ‘Moerse Boy’ Jesper Jochems geniet bij Achtmaal

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Naast Moerse Boys in zondag 1C, Zundert in 2E en VVR in 4C doet nog een amateurvoetbalclub uit de gemeente Zundert van zich spreken. Het gepromoveerde Achtmaal staat knap derde in 4B. Jesper Jochems heeft het er prima naar zijn zin.

Anderhalf jaar geleden maakte Jesper Jochems (24) de overstap van grote buur Moerse Boys naar Achtmaal. Een stapje terug? Niet voor Jesper. Tot nu toe geniet hij van ieder moment bij zijn nieuwe club.

Achtmaal staat nu volop in de belangstelling. Immers: nooit eerder presteerde de club zo goed. Via de nacompetitie promoveerde de ploeg van trainer John van Aert naar de vierde klasse. Begin dit seizoen pakte Achtmaal al regelmatig wat puntjes, maar de laatste weken gaat het bijzonder goed. Vijf duels op rij werden gewonnen en Achtmaal steeg hierdoor naar de derde plaats.

Jochems: „Het verbaast ons ook dat we zo hoog staan. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat we dit volhouden, maar uitsluiten doe ik niets. Het is jammer dat de laatste vijf wedstrijden verdeeld zijn over twee perioden. Anders zouden we zelfs in aanmerking komen voor een periodetitel.”

Zondag staat in Roosendaal het treffen met Alliance op de rol. Dat is in theorie een topper. Jochems: „Het is natuurlijk nummer twee tegen drie, maar ik schat Alliance veel hoger in dan mijn ploeg. De strijd om het kampioenschap gaat tussen RBC en Alliance. Het wordt erg lastig, maar we zijn niet kansloos. Ik verwacht niet dat het een wonderschoon potje wordt. We gaan er met z’n allen voor knokken en dan zien we wel waar we uitkomen. De thuiswedstrijd tegen RBC hebben we slechts met 0-1 verloren en dat doelpunt viel pas in de 87ste minuut.”

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.