Wouter Horsten (Bavel) zet een tackle in. Foto: Ron Magielse / Pix4Profs
Volledig scherm
Wouter Horsten (Bavel) zet een tackle in. Foto: Ron Magielse / Pix4Profs

Volle agenda voor Bavel en Horsten

ZONDAG DERDE KLASSE B - Aan de Bavelse Hei is het momenteel allemaal hosanna.

De plaatselijke vv staat tweede in de derde klasse B, totaal onverwacht, en staat aan de vooravond van drie topaffiches in acht dagen. Morgen de topper tegen koploper Waspik, dinsdag de bekerkraker tegen Baronie en de zondag daarop op bezoek bij nummer drie TSC, met nog kans op een periodetitel. "Waspik-thuis leeft het meest", geeft aanvoerder Wout Horsten toe. "We kunnen geschiedenis schrijven en de koppositie pakken. Dat is nog nooit gebeurd in de derde klasse. Niemand had dat verwacht."

Beker
Alsof dat niet genoeg is, speelt Bavel dinsdag de bekerwedstrijd tegen Baronie. "Een mooie wedstrijd, maar ik had liever een derdeklasser als tegenstander gehad. Deze loting had ik wat later pas gewild." Het bekerduel wordt dan ook als extraatje gezien.

Zeker nu de periodetitel ook nog mogelijk is. Bavel moet daarvoor zondag 30 oktober winnen van TSC, terwijl Waspik punten moet laten liggen. "Dat is mogelijk, want zij spelen tegen Oosterhout, ook geen makkelijke wedstrijd. We hebben het alleen niet meer zelf in de hand. Jammer dat de wedstrijd van zondag (inhaalduel, red.) niet om de periode gaat. Dat was helemaal mooi geweest."

Conclusie
Maar Horsten kijkt verder dan deze drie wedstrijden. "Na Waspik en TSC krijgen we in de competitie nog Groen-Wit en Beek Vooruit. Na die wedstrijden kunnen we echt kijken waar we staan, een conclusie trekken. Voorlopig gaan we onze doelstelling niet omgooien, we gaan niet ineens voor de titel spelen, of zo."