Virtus sluit alle kunstgrasvelden tot nader order

ZEVENBERGEN - Het bestuur van Virtus uit Zevenbergen heeft besloten om het kunstgrasveld dat de club bezit tot nader order  niet te gebruiken. 

Dat meldt de club op de website. Dat besluit nam het bestuur mede naar aanleiding van de berichtgeving van afgelopen week. Uit een onderzoek van bandenbranchevereniging VACO bleek dat bijna alle onderzochte kunstgrasvelden met rubbergranulaat hogere concentraties kankerverwekkende stoffen bevatten dan is toegestaan in consumentenproducten. 

Het besluit wordt opnieuw bekeken als de resultaten van het onderzoek van het RIVM, gesteund door de KNVB, bekend zijn. Virtus heeft inmiddels de coördinatoren en trainers ingelicht. Zij zullen de teams informeren.

Virtus is de eerste club uit de regio die deze maatregel heeft genomen. Onder meer Dongen en WDS'19 wachten het onderzoek van het RIVM af. Virtus vindt dat niet langer gepast.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.