Jurriaan van Poelje (foto: Susanne Weterings)
Volledig scherm
Jurriaan van Poelje (foto: Susanne Weterings)

Van Poelje geniet van foutloze start vernieuwd Baronie

ZONDAG EERSTE KLASSE C – Het was weliswaar spannend, maar Baronie slaagde er zondag tegen MOC’17 (3-2-winst) in de foutloze status te behouden. De Bredanaars kennen met 15 punten uit 5 wedstrijden een prima seizoensstart. Dat stemt trainer Jurriaan van Poelje uiteraard tevreden. “Dit is een heerlijke start.”

“Vooraf had ik daar niet meteen op gerekend, 15 punten uit de eerste 5 duels”, geeft Van Poelje toe. Na de degradatie uit de hoofdklasse moest hij namelijk weer bouwen aan een nieuw elftal. “Drie of vier spelers met hoofdklasse-ervaring zijn vertrokken. Dus zijn we in de jeugd gaan kijken of we spelers konden door laten stromen en welke spelers in Breda graag voor Baronie willen voetballen. Al direct na de overschrijvingsdeadline wist ik dat we een goede, brede selectie hadden kunnen samenstellen.”

Opvangen
En vooral van die breedte profiteert Van Poelje nu. “Want we moeten het al een tijdje doen zonder spelers als Dennis Peragon, Sandro Ariza, Tom Janssen en Robert van Oorschot. Die zijn geruisloos opgevangen. Dat is goed ook, want als je lang mee wil doen, moet je een brede selectie hebben en blessures en schorsingen kunnen opvangen.”

Na vier overwinningen (op AWC, HVCH, Beerse Boys en Marvilde) wachtte zondag MOC’17. “Als coach ben je na vier overwinningen en zulke uitslagen bang dat er een bepaalde vorm van onderschatting insluipt. Dat is onbewust. Want euforie is er natuurlijk, na zulke resultaten. Maar we zijn er nog niet.”

Les
Dat Baronie er nog niet is, bleek tegen MOC’17. In de tweede helft moest Baronie een 0-2-achterstand goedmaken. Dat lukte pas in blessuretijd: 3-2. “Dat is een goede les geweest. Het gaat niet vanzelf, we mogen niet verslappen. Als je lang mee wil doen om de prijzen, moet je zulke wedstrijden kunnen omkeren.”

Na vijf wedstrijden staat Baronie al vijf punten los in zondag 1C. Niet onlogisch dat er aan de eerste periodetitel (nog drie wedstrijden te spelen) gedacht wordt. “Die eerste periode is nu in zicht, de voorsprong hebben we. Aan ons om de komende drie wedstrijden goed door te komen.” Sterker nog: mocht Baronie zondag winnen en lijden Beerse Boys en GOES puntverlies, dan is een feestje in Breda een feit.

Moerse Boys
Zondag wacht het treffen met Moerse Boys. “Een stugge, lastig te bespelen ploeg. We weten dat zij het moeten hebben van strijd en teamgeest. We moeten ervoor zorgen dat onze voetbalkwaliteiten de wedstrijd beslissen.”

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.