Nicky van Geesbergen.
Volledig scherm
Nicky van Geesbergen.

Van Geesbergen laat promovendus DEVO juichen

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Als promovendus na twee speelronden bovenaan staan: DEVO flikt het. De ploeg won overtuigend van SVC (0-6) en NSV (4-1). Nicky van Geesbergen scoorde vijfmaal en onderstreept daarmee zijn status als goalgetter. „We mogen absoluut niet klagen. Een start als deze hadden we niet verwacht”, zegt Van Geesbergen.

De spits, die vorig seizoen als aanvallende middenvelder tot 32 doelpunten kwam, is niet zo veel bezig met goals. „Ik win liever zonder doelpunten van mij, dan dat ik er drie maak en onderuit ga met de ploeg. Het gaat me vooral om het team te helpen. Dan mag iemand anders dat doelpunt ook maken.” De Bosschenhoofdenaar is het best te beschrijven als een allrounder, doelgericht en handig aan de bal.

De verrassende koploper van de vierde klasse wil zich zo snel mogelijk veilig spelen. „Als dat in de winter al het geval is, zou dat al erg mooi zijn. Alle punten die we nu mee pakken zijn meegenomen”, stelt van Geesbergen.

De 24-jarige aanvaller speelt sinds zijn vijfde bij de club uit West-Brabant. In de zomer van 2011 trok hij naar Victoria’03 om twee jaar in de derde klasse te voetballen. „Dat ging goed. In beide seizoenen haalde ik de dubbele cijfers. Maar ik wilde al snel terug naar Bosschenhoofd.”

Misschien dat we Van Geesbergen over een aantal jaar weer terug zullen zien in een hogere klasse. Hij zelf sluit het in ieder geval niet uit: „Mensen in mijn omgeving zeiden in de periode dat ik bij Victoria’03 speelde dat ik meer aan kan dan de derde klasse. Wie weet wat er mogelijk is in de toekomst.”

Zijn droom heeft hij in ieder geval al verwezelijkt: „Kampioen worden en promoveren met DEVO, met mijn vrienden. Dat hebben we vorig seizoen voor elkaar gekregen. Dat is geweldig.” De start die de ploeg dit seizoen meemaakt smaakt naar meer.

Naam: Nicky van Geesbergen
Leeftijd: 24 jaar
Club: DEVO (zondag 4B)
Positie: Spits
​Ambitie: Over aantal jaar hogerop

  1. Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    ZONDAG DERDE DIVISIE - Rémon Koenen weet inmiddels weer wat scoren is. De aanvaller van Dongen begon het seizoen furieus en ging al vroeg de strijd aan met Cluzona's Ruben Maas als het gaat om het Zilveren Schoen-klassement. Toen Dongen minder ging draaien, stopte ook de doelpuntenproductie van Koenen. ,,We hadden een klein dipje, maar dat is begrijpelijk, kijkend naar ons lange seizoen", zegt hij erover. ,,Er wordt meer van je verwacht in de derde divisie. Qua aantal wedstrijden, maar ook qua niveau."
  2. Derby Veerse Boys - Right-Oh in het teken van handhaving

    Derby Veerse Boys - Right-Oh in het teken van handhaving

    ZONDAG DERDE KLASSE B - Dé derby van de gemeente Geertruidenberg zal zondag vooral gaan over wie zich ook in het volgende seizoen derdeklasser mag noemen. Wellicht wel allebei, ook dat is nog verre van ondenkbaar. Veerse Boys ontvangt buurman Right-Oh in zondag 3 B. Veerse Boys is de huidige nummer tien van de ranglijst, net boven de gevarenzone, de gasten staan een na laatste. Bij een uitoverwinning kan Right-Oh echter op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Raamsdonksveer.