Volledig scherm
© Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Van den Broek kent geen twijfels: 'We zijn een hechte ploeg'

ZONDAG EERSTE KLASSE C - In het vierde seizoen in eerste klasse heeft Moerse Boys het lastig. Maar balvirtuoos Daan van den Broek is overtuigd van een goede afloop.

In het dagelijks leven is hij student accountancy, waarvoor hij nu stage loopt. Op dinsdag- en donderdagavond, maar vooral op zondag is Van den Broek de personificatie van het voetballend vermogen van Moerse Boys, de trotse zondagse eersteklasser uit Klein-Zundert die het vooralsnog echter niet voor de wind gaat dit seizoen.

Slechts acht punten sprokkelde ‘De Moer’ bijeen tot nu toe. "Zeker de laatste weken hebben we wat pech gehad", vindt Van den Broek. "Afgelopen zondag misten we voor rust al vijf opgelegde kansen, zij scoren uit het niets." Hij doelt op het duel met SV TOP, dat met 0-2 uiterst gelukkig terug naar Oss kon afreizen.

Afmaker
Het missen van mogelijkheden, het is een terugkerend thema, of je nu met trainer André Maas spreekt of met balvirtuoos Van den Broek. "Misschien missen we wel een echte afmaker zoals Baronie die wel heeft in Mustafa Mohammad. Maar onze spitsen werken zich kapot, moeten wellicht wat meer verdedigend werk verzetten dan elders", aldus de aanvallende middenvelder.

Het is het spelletje waar Moerse Boys bekend om staat: inzakken, omdat veel tegenstanders over de hele linie over meer voetballende kwaliteiten beschikken, om dan te willen toeslaan bij corners en andere standaardsituaties. "Wij moeten het toch grotendeels hebben van wilskracht. Dat vergt ook de nodige arbeid van de voorwaartsen, die ook veel vuil werk uit mijn handen nemen. Daar kan ik niet over mopperen."

Hechte ploeg
Van den Broek lijkt zich weinig zorgen te maken over zijn dorpsclub, die alweer voor het vierde seizoen op rij in de eerste klasse uitkomt. "We gaan er sowieso in blijven, daar ben ik van overtuigd", klinkt het stellig. "We hebben vaker voor moeilijke situaties gestaan. Het gegeven dat we een heel hechte ploeg zijn, is de belangrijkste reden dat we het ook nu gaan redden."

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.