Sam van de Kreeke (Dosko) en Jelle Voermans (Halsteren) (still uit video)
Volledig scherm
Sam van de Kreeke (Dosko) en Jelle Voermans (Halsteren) (still uit video)

Van de Kreeke en Voermans: van teamgenoten bij NAC naar rivalen in Bergse derby (video)

ZONDAG HOOFDKLASSE B - De derby tussen Dosko en Halsteren maakt altijd wat los. Een bijzonder duel om meerdere redenen. Voor Sam van de Kreeke (Dosko) is het een weerzien met Jelle Voermans (Halsteren). De twee waren lang teamgenoten in de jeugd bij NAC en staan nu haaks tegenover elkaar. BN DeStem sleepte de twee voor de camera.

Van de Kreeke en Voermans speelden samen van de D1 tot Jong NAC. Twee jaar geleden scheidden hun wegen: Van de Kreeke ging naar Dosko, Voermans naar NAC.

Zondag staan ze tegenover elkaar in een van de meest beladen wedstrijden uit West-Brabant. "Het zijn de twee beste ploegen uit de regio, het is gewoon dé derby", aldus Van de Kreeke.

"Je merkt hoe dat leeft onder de supporters, daar word je in meegenomen. Het is de wedstrijd van het jaar", vertelt Voermans.

Dosko staat voorlaatste, Halsteren achtste. De wedstrijd begint zondag 27 november om 14.30 op sportpark Meilust.

Sam van de Kreeke (Dosko) en Jelle Voermans (Halsteren) waren jarenlang teamgenoot in de jeugd bij NAC. Voor de camera van BN DeStem blikken ze terug op die tijd en kijken ze vooruit naar de Bergse hoofdklassederby van zondag 27 november.
  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.