Pieter Suijkerbuijk.
Volledig scherm
Pieter Suijkerbuijk. © Sander Koreman

Suijkerbuijk en Prinsenland kijken weer omhoog

ZATERDAG TWEEDE KLASSE E - Het begint te draaien bij Prinsenland. Waar de ploeg van Erwin van de Woerdt drie weken terug nog op de laatste plaats terug te vinden was, bezet het momenteel de achtste plek in de zaterdag tweede klasse E. Zelfs de top is in zicht: nummer twee Axel heeft maar drie punten meer dan Prinsenland. Drie overwinningen op rij, en een voorlopige eerste plaats in de tweede periode.

Pieter Suijkerbuijk (22) is tevreden. „We staan lekker te ballen. Vooral de laatste twee winstpartijen waren volledig door onszelf verdiend.” De drie punten bij Serooskerke even buiten beschouwing gelaten: „Daar kwamen we heel goed weg met een nipte overwinning.” Hij ziet een stijgende lijn. Iedereen knokt voor elkaar, iedereen begint zijn plek te vinden. En dat is fijn, na een moeizaam eerste seizoen van vorig jaar. Dinteloord (zaterdag eerste klasse) en DIVO (zondag vijfde klasse, waar Suijkerbuijk speelde) fuseerden tot Prinsenland en mochten in de klasse van Dinteloord debuteren.

Te hoog
Een niveautje te hoog, zo bleek. “We begonnen met een nieuwe groep, gewenningen waren er niet. Het was nog wat te hoog gegrepen voor ons.” Zelf was hij het niveau al een beetje gewend van zijn tijd in de jeugd bij Halsteren, waar hij soms eens aan het eerste elftal mocht ruiken. „Maar na drie jaar in de vijfde klasse gevoetbald te hebben, was het toch weer even wennen.”

Derby
Volgende week volgt de ultieme krachtmeting tegen Klundert: een derby. „Het gaat een mooie wedstrijd worden. Een mooie testcase voor ons, om te zien waar we staan.” Een ding is zeker volgens de rechtsbuiten: die tweede klasse, daar hoort Prinsenland in thuis. „Dat moeten we aan kunnen, daar ben ik van overtuigd. Als we winnen van Klundert sluiten we aan bij de top.”

Naam: Pieter Suijkerbuijk
Club: Prinsenland (ZA 2E)
Leeftijd: 22 jaar
Positie: Rechtsbuiten
Ambitie: Handhaving afdwingen met Prinsenland

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.