René Sprangers, vlak voor zijn rentree, met Rood-Wit-trainer Reinald Boeren
Volledig scherm
René Sprangers, vlak voor zijn rentree, met Rood-Wit-trainer Reinald Boeren

Sprangers geniet van rentree na kruisbandblessure: 'Die 7 minuten vergeet ik nooit meer'

ZONDAG TWEEDE KLASSE E – Toen René Sprangers (27) op 13 november 2015 zijn knie verdraaide en het hoorde knappen, wist hij genoeg. De Rood-Wit-back had namelijk al eerder een ernstige kruisbandblessure gehad. Zondag keerde hij na lang revalideren terug. Een emotioneel moment.

Knulliger kun je een blessure bijna niet oplopen. Sprangers stond te wachten in de zaal tot hij zelf aan zijn zaalvoetbalwedstrijd kon beginnen. Een ander potje was nog bezig en de bal ging uit. “Ik wilde de bal snel terugspelen en bij het terugdraaien, bleef mijn voet staan.” Hij wist meteen wat er aan de hand was. Negen jaar geleden had Sprangers namelijk ook al een kruisbandblessure opgelopen. Zijn voorgevoel bleek te kloppen: zijn voorste kruisband was op een haar na helemaal afgescheurd. In januari ging hij onder het mes.

Kraakbeenschade
Sprangers wilde koste wat kost terugkeren op het veld. “Ik wilde laten zien dat het kan: twee keer terugkeren van zo’n blessure en met kraakbeenschade.” Sprangers kreeg veel steun. “Mijn vriendin, de arts, het team en de trainers en de fysio, Leon Evers, hebben mij echt gesteund. Dat is fijn.” Vooral voor laatstgenoemde heeft hij mooie woorden. “Leon moest mij tijdens de revalidatie vaak afremmen. Ik heb namelijk weinig geduld. Hij is zo belangrijk voor mij geweest, en is dat nog steeds.”

Emotioneel
Zondag was het tijd voor zijn rentree. Rood-Wit stond met 1-6 voor bij achtervolger Unitas en Sprangers mocht gaan warmlopen. Een paar minuten voor tijd riep trainer Reinald Boeren hem bij zich. “Dat moment is niet te beschrijven. Toen ik me omdraaide om mijn rugnummer aan de scheidsrechter te laten zien, vlak voor mijn wissel, moest ik even op mijn lip bijten. Dat was een emotioneel moment. Hard work pays off. Hard werken loont. Ik mocht maar een minuutje of 7 mee doen, maar die 7 minuten vergeet ik nooit meer. Iedereen was er: mijn vriendin, mijn zus, de fysio…. Ja, dan voel je je wel trots. Voor de tweede keer terug van zo’n blessure. Sta je daar, met de knie van een 50-jarige, te voetballen op dat niveau.”

Over twee weken, na het inhaalweekend, kan Rood-Wit de eerste periodetitel pakken. Sprangers kan niet wachten. “Ik ben er klaar voor. Conditioneel ben ik nog niet top, maar fysiek gaat het goed. Ik ben nergens bang voor, ik kan nu alles aan.”

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.