Remon Koenen (Dongen, links) neemt het vuur van Be Quick 1887 onder vuur.
Volledig scherm
Remon Koenen (Dongen, links) neemt het vuur van Be Quick 1887 onder vuur. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Remon Koenen schiet Dongen langs De Graafschap

ZONDAG DERDE DIVISIE – Met zijn elfde en twaalfde treffer van het seizoen heeft Remon Koenen drie punten bezorgd tegen De Graafschap. Met zijn twee treffers in het laatste kwart van de wedstrijd maakte hij een 0-1-achterstand ongedaan. Mart van Bree maakte direct na de 2-1 het feest compleet door er 3-1 van te maken. Daar kon de 3-2 in de absolute slotfase niets meer aan veranderen.

In de eerste helft had Jong De Graafschap het beter van het spel, maar pas in de tweede helft kwam het tot scoren. Pas net onderweg in het tweede bedrijf zorgde Aleksander Jankovic voor de 0-1 namens de Superboeren.

Dongen moest de rug rechten na deze domper en deed dat ook. Het kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde halverwege de tweede helft in de gelijkmaker van Remon Koenen. De topscorer schoot raak op aangeven van invaller Tom Kolkert.

Diezelfde Koenen was ook de maker van de 2-1. Op aangeven van Jorik Mijnhijmer zorgde hij tien minuten voor tijd voor een Dongense voorsprong. Direct na deze treffer besliste Mart van Bree het duel definitief door de 3-1 binnen te knallen.

Domper voor Dongen was de rode kaart voor Paul van Zon in de slotminuut. Hij sloeg de bal weg uit het doel en kon inrukken. De toegekende strafschop werd benut door Marlon Versteeg.

Door dit resultaat blijft Dongen derde in de derde divisie. De achterstand op koploper De Dijk blijft zes verliespunten. Volgende week komen de Amsterdammers naar Dongen.

Dongen – Jong De Graafschap 3-2 (0-0) - 0-1 Aleksandar Jankovic, 1-1 Remon Koenen, 2-1 Remon Koenen, 3-1 Mart van Bree, 3-2 Marlon Versteeg (pen.).

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.