Trainingskamp Rood-Wit in Turkije (foto: MJ Van de Kasteele)
Volledig scherm
Trainingskamp Rood-Wit in Turkije (foto: MJ Van de Kasteele) © Trainingskamp Rood-Wit in Turkije (foto: MJ Van de Kasteele)

Reinald Boeren over Turkse trip Rood-Wit: 'Trainingskamp om nooit te vergeten'

ZONDAG TWEEDE KLASSE E – Rood-Wit is klaar voor de tweede seizoenshelft. De Willebrordse ploeg heeft de batterij vorige week tussen 2 en 7 januari opgeladen in het Turkse Side. Trainer Reinald Boeren spreekt van een geweldige week op een prachtige locatie.

De tweedeklasser was met de complete selectie plus staf, sponsors, fysiotherapeut en videoanalist in totaal met 55 man in Turkije. “En dat allemaal in diezelfde pakken. De mensen van het hotel geloofden niet dat het om een amateurploeg ging.”

Haast professioneel, zo klinkt het. “Zo hebben we het ook benaderd”, beaamt Boeren. “We hebben hard getraind en verschillende presentaties gehad in de tv-ruimte. We hadden natuurlijk een videoanalist bij ons, dus alles is vastgelegd. Daarnaast hebben we verschillende presentaties gehouden over blessurepreventie en voeding. Al heeft het allemaal maar vijf procent zin, dan is dat al winst.”

Teambuilding was het doel van de Turkse trip. Volgens Boeren is de groep daar in geslaagd. “Je komt dichter tot elkaar. Zo komt er meer begrip voor de situatie van een ander, zowel op het veld als privé. Je groeit in zo’n week naar elkaar toe.”

“Het voetbalgedeelte was daarnaast ook erg belangrijk. We hebben hard gewerkt en in het oefenduel met Çorumspor, een ploeg van het vierde niveau in Turkije, gingen we pas een kwartier voor tijd door de knieën. We gaan in de analyses nu vaker gebruik maken van beelden. Dat gaat zeker een bijdrage leveren aan de tweede seizoenshelft.”

Resumerend komt Boeren superlatieven tekort. “De reacties van de spelers waren geweldig. Dit is een trainingsweek om nooit meer te vergeten. Dat onze sponsors dit hebben kunnen realiseren, daar zijn we echt trots op. Dit was echt des Rood-Wits. Kippenvel.”

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.