Volledig scherm

Raamsdonk en DVVC na de promotie duidelijk nog geen stabiele vierdeklassers

ZONDAG VIERDE KLASSE D - Zowel Raamsdonk als DVVC klom via de nacompetitie naar de vierde klasse. Daarin treffen de twee staartploegen elkaar zondag.

Zondag wacht op sportpark Den Uilendonck in Raamsdonk de streekderby in zondag 4D tussen de plaatselijke vv Raamsdonk en DVVC uit Dongen. Beide ploegen promoveerden via de nacompetitie uit de vijfde klasse en kenden een treetje hoger duidelijk een lastige start in de competitie Raamsdonk staat momenteel met zes punten uit negen wedstrijden allerlaatste, DVVC heeft voorlopg slechts twee puntjes meer bij elkaar gesprokkeld in evenveel optredens.

„Dit wordt een superbelangrijke wedstrijd voor ons,” zegt de 20-jarige Lars van Strien van hekkensluiter Raamsdonk. „Het is voor ons nu een kwestie van aanhaken of niet.”

Afgetroefd
​Maar liefst achttien jaar ouder is Koen Swanen van DVVC, op zijn 38e veruit de oudste speler binnen de lijnen zondag. „Vorig seizoen zijn we door Raamsdonk afgetroefd”, zo is routinier Swanen dat duel duidelijk nog niet vergeten. „Op karakter en instelling waren ze ons toen de baas. Daar bereiden we ons nu wel beter op voor.”

Gezien de positie op de ranglijst van zowel Raamsdonk als DVVC lijkt de vierde klasse voor beide clubs vooralsnog het plafond te vormen. „We worden nooit echt weggespeeld”, meent Swanen. „Zelfs koploper Gudok maakte tegen ons pas diep in blessuretijd de beslissende 2-1. Maar realistisch gezien, is de vierde klasse voor ons wel even het hoogst haalbare. Of er zou bij DVVC iets structureels moeten veranderen, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. We willen met DVVC ook graag onze eigen identiteit behouden.”

Van Strien sluit zich aan bij deze woorden. „Ook voor Raamsdonk geldt dat we eerst maar eens een stabiele vierdeklasser moeten zien te worden.”

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.