Peter Sweres (foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)
Volledig scherm
Peter Sweres (foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)

Peter Sweres nieuwe trainer Roosendaal

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Peter Sweres is volgend seizoen trainer van RKVV Roosendaal. De Etten-Leurenaar volgt daar Remco Broos op, die het seizoen afmaakt na het vertrek van Jurgen Arnouts.

“Roosendaal doet nu een stapje terug, van de eerste naar de tweede klasse en staat er nu ook niet goed voor, maar wil snel weer de weg omhoog vinden. Het is een mooie club met een goede structuur en een jeugdopleiding op niveau”, aldus Sweres (52) over zijn nieuwe club. “Het is een van de grootste clubs van de regio en ze hebben de ambitie om de weg om hoog in te zetten. Daar zie ik wel een uitdaging in.”

Sweres verlaat Dosko na zes seizoenen. “Met Dosko hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen Roosendaal. Er staat een goede groep, we hadden het er moeilijk mee. Het is een jonge groep, ze hebben kwalitatief iets in huis”, blikt hij terug op het oefenduel met zijn nieuwe werkgever.

Roosendaal staat momenteel twaalfde in zondag 2E en degradatie naar de derde klasse dreigt. “Daar valt nu nog weinig over te zeggen. Natuurlijk begin ik liever in de tweede klasse.”

Sweres trainde hiervoor Dosko, Virtus, Unitas’30 en JEKA.