Ariën Pietersma (Halsteren-keeper)
Volledig scherm
Ariën Pietersma (Halsteren-keeper)

Penalty-held Pietersma van Halsteren: 'Nog nooit strafschoppenserie verloren'

HARDERWIJK - In het slot van het bekerduel met VVOG ontpopte Halsteren-goalie Ariën Pietersma zich tot de grote held: hij stopte een strafschop en schoot de beslissende binnen.

Pietersma was zelfverzekerd voor aanvang van de penaltyreeks. "Ik heb nog nooit een strafschoppenserie verloren, dus ik wist: ik pak er sowieso één."

Bij de tweede strafschop van VVOG koos Pietersma de goede hoek. "Ik ging gewoon vol voor de hoek en zat nu in de juiste hoek. Ik pakte 'm aardig, ja." Daarnaast besloot hij er zelf een te nemen. "Dat doe ik altijd. Ik zei nog tegen de groep: ik neem de laatste, als ik er dan twee stop, dan is het niet eens meer nodig. Maar toen ik daar toch stond, spookte er van alles door mijn hoofd. Gelukkig schoot ik 'm goed binnen."

Daardoor schoot hij eigenhandig Halsteren naar de volgende ronde tegen Capelle (wedstrijd wordt niet dinsdag, maar woensdag 24 augustus gespeeld, 19.30). Reden voor een klein feestje. "Het was één gekkenhuis in de kleedkamer."

De doelman hoopt op een succesvol vervolg van het bekeravontuur. "Capelle is denk ik wat beter dan VVOG, maar als het hier kan, waarom zou het dan thuis niet lukken."

  1. Remco Trouw wil niet denken aan degradatie HSC'28

    Remco Trouw wil niet denken aan degradatie HSC'28

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Natuurlijk hoopt Remco Trouw nog op een stunt tegen OMC. ,,Als we een snelle goal maken is alles mogelijk.'' De opdracht voor HSC'28 is even duidelijk als moeilijk: er moet met vier doelpunten verschil worden gewonnen, na het 3-0 verlies in Dordrecht. De nederlaag kwam hard aan in Heerle. ,,We hebben een aardige knauw te verwerken gehad. We kwamen vroeg achter en hoewel we nog wel een paar speldenprikken konden uitdelen, waren ze voor ons een maatje te groot.''