ONI-spelers Sander Blok (links) en Jordy van Rijen in actie
Volledig scherm
ONI-spelers Sander Blok (links) en Jordy van Rijen in actie © Ron Magielse / Pix4Profs

Nuchterheid en goede sfeer als sleutel voor succes bij ONI

ZATERDAG VIERDE KLASSE E - Bij voetbalvereniging Ontspanning Na Inspanning (ONI) wordt de naam eer aan gedaan.

"Het gaat niet alleen om voetbal, de sfeer is net zo belangrijk. Gezellig samen ontspannen na inspannen", verwijst Sander Blom (21) naar de clubnaam. "Na trainingen en wedstrijden blijft iedereen om een pilsje te pakken", vult Jordy van Rijen (20) zijn teamgenoot aan. De jongens zijn goed gemutst en hebben daar ook alle reden toe. De club draait uitstekend in de competitie en heeft nog geen wedstrijd verloren.

"Vooral tegen betere tegenstanders gaat het lekker", vertelt Blom. "We zijn beter in de omschakeling, laat de tegenstander het spel maar maken". "En nu geen tactische toelichting meer", is Van Rijen beslist. "De tegenstander kan de krant ook lezen."

Van Rijen is een stille kracht in de selectie van ONI, een jongen van weinig woorden maar grootste daden. De mandekker scoorde dankzij een prachtige omhaal in de derby tegen Good Luck. Teamgenoot Blom moet het aanhalen, meer woorden dan ‘Hij zat er wel lekker in’, wil Van Rijen er niet aan vuil maken.

Na de uitstekende competitiestart staat ONI één punt achter de koplopers. "We willen kampioen worden”, is Van Rijen duidelijk. "De komende drie wedstrijden moeten we de volle buit pakken." E

Het plafond van de Oranjehemden is nog niet bereikt. "De derde klasse kunnen we aan”, stelt Blom vol bravoure. Van Rijen blaast nog niet te hoog van de toren: "Ik denk toch dat het lastig gaat worden." Het tekent de sfeer bij de plaatselijke trots waar nuchterheid en gezelligheid belangrijk zijn. "We moeten gewoon lekker voetballen, niet te veel gekkigheid dan komt het goed”, besluit Van Rijen, "Vooruit, na de wedstrijd wat gekkigheid omdat het wel gezellig is." "Het mag van mij ook best voor de wedstrijd”, dolt Blom zijn teamgenoot.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.