Paolo Fortunati onderschept de bal van zijn directe tegenstander Milton Roemeratoe.
Volledig scherm
Paolo Fortunati onderschept de bal van zijn directe tegenstander Milton Roemeratoe. © Chris van Klinken / het fotoburo

Noodklok bij Dosko, maar geen paniek: 'Werken keihard voor elkaar'

ZONDAG HOOFDKLASSE B – De nood bij Dosko is hoog, de ploeg bezet na zeven wedstrijden de voorlaatste plaats. Aanvoerder Paolo Fortunati begrijpt de ernst van de zaak, maar raakt niet in paniek. “Dit wordt een lang seizoen, maar ik heb wel het gevoel dat het goedkomt.”

Zeven wedstrijden, zes nederlagen, dat zijn pijnlijke statistieken. “Dat is zeker frustrerend, helemaal omdat we alleen tegen Gemert (5-0-nederlaag, red.) echt zijn weggespeeld. Voor de rest niet. Er worden gewoon te veel persoonlijke fouten gemaakt.”

Echt zijn vinger op een duidelijke oorzaak leggen kan hij niet. “We zijn hier namelijk allemaal schuldig aan. Een opgelegde kans missen, dat noem ik namelijk ook een persoonlijke fout. Net zozeer als je man laten lopen.” Bovendien is het team pas net gewend aan elkaar, volgens de middenvelder. “De voorbereiding was heel kort. In de eerste weken waren er nog een paar spelers op vakantie. Dat is niet erg, maar dat doet sneller pijn als je al een smalle groep hebt.”

Bovendien vertrokken met Brian Kruf, Jurgen Gijzen en Jorn Hopmans drie steunpilaren, afgelopen zomer. “Dus moet je op drie plekken weer nieuwe jongens gaan inpassen. En van spelers die uit de derde en vierde klasse komen, hoef je niet te verwachten dat ze in twee weken het hoofdklasseniveau oppakken”, is Fortunati eerlijk.

Over de huidige situatie wordt volgens de aanvoerder veel gesproken. “Want zo’n reeks nederlagen, die gaat wel in de koppen zitten. Desondanks weet ik dat niemand van ons opgeeft. We hebben alleen maar spelers die keihard voor elkaar willen werken. We hebben wel de kwaliteit om uit de degradatiezone weg te komen. Bovendien is de sfeer nog altijd goed”, klinkt hij overtuigd.

Dat moet Dosko snel uit de negatieve spiraal zien te geraken. Dat het dicht bij elkaar zit, bewijzen de cijfers. Vijf van de zes keer verloor Dosko met maar één goal verschil. Zondag moet de ommekeer komen, als de ploeg van Peter Sweres op bezoek gaat bij Nuenen.

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.
  2. Van Hees met jeugdliefde Wernhout bijna gepromoveerd: 'Zondag zullen we er staan'

    Van Hees met jeugdliefde Wernhout bijna gepromoveerd: 'Zondag zullen we er staan'

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - René van Hees keerde in de zomer terug bij de voetbalclub waar hij als kleine man begon. Voetbal vereniging Wernhout voelt als een tweede thuis. De doelstelling was duidelijk, zijn jeugdliefde terugbrengen naar de vierde klasse. "Daar hoort Wernhout gewoon thuis", vertelt Van Hees. Na een ongelukkige degradatie speelt Wernhout in de kelder van het amateurvoetbal. "Daar is deze vereniging te groot voor", is de overtuiging van Van Hees.