Trainer Marcel van den Hurck gaat met Neerlandia'31 aan kop in zondag 5C. foto Ramon Mangold/Pix4Profs
Volledig scherm
Trainer Marcel van den Hurck gaat met Neerlandia'31 aan kop in zondag 5C. foto Ramon Mangold/Pix4Profs

Neerlandia’31 gaat voor de titel: 'Hoogst haalbare nastreven'

ZONDAG VIJFDE KLASSE C - Neerlandia’31 is het seizoen in de vijfde klasse C ijzersterk begonnen. De club uit Dorst staat momenteel fier aan kop met het maximale puntenaantal uit vier wedstrijden. Trainer Marcel van den Hurck gaat voor het kampioenschap.

„Je moet altijd het hoogste haalbare nastreven”, vertelt coach Van den Hurck. „De doelstelling van dit seizoen is een periodetitel pakken en we zijn hard op weg om dat te bewerkstelligen. We zijn bezig met een goede serie en het is nu de taak om dat voort te zetten."

De trainer is bezig aan zijn derde seizoen bij de club en heeft nu een aardige ploeg weten te smeden. „Er is niet veel veranderd hoor. Twee en een half jaar geleden zijn we met spelers uit de jeugd gaan bouwen aan een nieuw eerste elftal en dat heeft tijd nodig. Jeugdspelers die de stap maken naar het eerste elftal moeten zich aanpassen. Bij het seniorenvoetbal komen meer aspecten kijken zoals fysieke kracht en snelheid. Dat we nu bovenaan staan, dat zijn echt onze eigen verdiensten. Ik probeer mijn jongens zo min mogelijk druk op te leggen en hopelijk gaan we dit seizoen daar de vruchten van plukken’’, aldus de Oisterwijker.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.