Volledig scherm

Matthew Amoah schenkt Halsteren derbyzege op Dosko (video's)

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Halsteren heeft buurman Dosko dieper in de problemen gebracht. De ploeg van Frans Vermeulen was met 1-2 te sterk voor de Bergenaren. Doordat Groene Ster wel won, staat Dosko nu laatste.

Klik hier voor nog veel meer regionaal amateurvoetbal.

Na een gezapige eerste helft kwam de derby pas na rust op gang. Het schot van Paolo Fortunati (Dosko) was nog zwak, maar luidde een periode in vol kansen. Het was Halsteren dat op voorsprong kwam. Rob Dietvorst gaf in de 58ste minuut vanaf rechts voor, Jeroen Beerendonk schoot binnen: 0-1.

Vervolgens kreeg Halsteren verschillende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Zo dook Ferdy Yilmaz ineens op voor Nick Lodiers. Maar de spits schoot op de doelman.

Foutje
Daar kreeg Halsteren de rekening voor gepresenteerd, want Sam van de Kreeke was attent bij een foutje in de Halsteren-defensie. De middenvelder kopte raak: 1-1. Daar putte Dosko wat hoop uit. Met schoten van Fortunati en Van de Kreeke maakte Dosko het de bezoekers lastig, maar doelman Ariën Pietersma bleef overeind.

Winnende goal
Toch nam Halsteren de wedstrijd over. De ploeg van Vermeulen kreeg kans op kans. Zo had Jordi Nijs 1-2 moeten maken uit een voorzet van Dietvorst, maar hij twijfelde te lang. Die voorsprong zou er alsnog komen. Vijf minuten voor tijd kreeg Halsteren een corner. De bal werd door Jelle Voermans terug in de doelmond gekopt, waar invaller Matthew Amoah uithaalde: 1-2.

Amoah schonk in het slot, waarin Jorn Hopmans zijn tweede geel zag, nog Ellas Meijer de kans op 1-3, maar de invaller miste. Daarom bleef het lang spannend en mochten de bezoekers doelman Pietersma dankbaar zijn, dat het in het slot niet alsnog gelijk werd.

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.