De spelers van vv Dongen vieren een feestje.
Volledig scherm
De spelers van vv Dongen vieren een feestje. © Jeffrey Oomens

Loting eerste ronde KNVB-beker zaterdagavond

KNVB BEKER - Derdedivisionist Dongen weet zaterdagavond wie de eerste tegenstander is in het hoofdtoernooi om de KNVB-beker. De loting vindt plaats rond 22.00 uur en is te volgen op FOX Sports en op de website van de KNVB.

64 clubs zitten in de koker: 35 betaald voetbalclubs, 8 (periode)kampioenen uit de voormalige topklasse én 21 winnaars uit de voorrondes. Clubs die Europees voetbal hebben gehaald, kunnen niet tegen elkaar loten.

Als er een wedstrijd geloot wordt tussen een amateurclub en een profclub, dan speelt de amateurvereniging thuis. De eerste ronde wordt afgewerkt op 20, 21 en 22 september. Na het weekend volgen de exacte speeldata en wordt bekendgemaakt welke wedstrijden live worden uitgezonden op televisie.

Dongen plaatste zich voor het hoofdtoernooi door in de tweede kwalificatieronde OFC uit te schakelen.

  1. Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    ZONDAG DERDE DIVISIE - Rémon Koenen weet inmiddels weer wat scoren is. De aanvaller van Dongen begon het seizoen furieus en ging al vroeg de strijd aan met Cluzona's Ruben Maas als het gaat om het Zilveren Schoen-klassement. Toen Dongen minder ging draaien, stopte ook de doelpuntenproductie van Koenen. ,,We hadden een klein dipje, maar dat is begrijpelijk, kijkend naar ons lange seizoen", zegt hij erover. ,,Er wordt meer van je verwacht in de derde divisie. Qua aantal wedstrijden, maar ook qua niveau."