Spits Kevin de Jong is ervan overtuigd dat Lepelstraatse Boys veilig in de middenmoot gaat eindigen. foto Tonny Presser/Pix4Profs
Volledig scherm
Spits Kevin de Jong is ervan overtuigd dat Lepelstraatse Boys veilig in de middenmoot gaat eindigen. foto Tonny Presser/Pix4Profs

Lepelstraatse Boys lijkt het scoren verleerd

ZONDAG VIERDE KLASSE B - Vorig jaar schoten ze de ballen bijna door het net, uit alle hoeken van het veld. In de kampioenswedstrijd bij Rimboe werden zowat de dubbele cijfers behaald. Maar nu in de vierde klasse B lijkt Lepelstraatse Boys het scoren ineens verleerd.

Kevin de Jong, dit seizoen de spits van dienst in de formatie van Erwin Pinas, trekt het boetekleed aan. "Ik ben daar zelf ook medeplichtig aan.” De bekentenis wordt gevolgd door een uitbundige lach. Omdat De Jong zo in elkaar steekt. Het optimisme spat er af.

Met Lepelstraatse Boys, nu bescheiden op de elfde plek op de ranglijst, gaat het volgens De Jong ook gewoon goed komen. "We hebben nog steeds wat te vertellen op het veld. Het valt alleen telkens niet onze kant op.” In de voorbereiding kondigde het onheil zich al aan. Topscorer Jurgen van Schilt, vorig seizoen nog goed voor bijna veertig goals, liep tegen De Schutters een zware knieblessure op. Zo iemand is lastig te vervangen, ook niet door De Jong.

"Vorig jaar waren er altijd wel een paar zwakke schakels bij de tegenstander waar je je op kon richten. Daar is nu geen sprake meer van. Het tempo ligt ook hoger. Misschien ging het vorig jaar allemaal wel te gemakkelijk en zijn we daardoor in slaap gesust. Dat gemakzuchtige moet er uit.” Zo lang er kansen blijven komen, is er volgens De Jong hoop. "Ik ben ervan overtuigd dat we het gaan omdraaien.”

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.