Kozakken Boys-trainer Danny Buijs.
Volledig scherm
Kozakken Boys-trainer Danny Buijs. © Gerrit van Keulen/VI Images

Kozakken Boys nadert de koppositie na ruime zege

WERKENDAM - Kozakken Boys is aardig op stoom gekomen in de tweede divisie. Het won zaterdag met 4-1 van HHC Hardenberg en heeft evenveel punten als koploper Jong AZ, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Welgeteld vijf minuten hadden de bezoekers in Werkendam zicht op een aanvaardbare uitslag. Na een slechte eerste helft profiteerde Sargon Gouriye net na rust van een fout van de doelman, hij tekende 2-1 aan. Bij een volgende corner van de thuisclub werden de afspraken door HHC evenwel vergeten, zodat Quentin Jakoba vrijstaand op de rand van het strafschopgebied weer orde op zaken kon stellen.

Kozakken Boys was voor de 2-1 al op voorsprong gekomen via Everton Pires Tavares (strafschop) en Ahmed El Azzouti.

Na de 3-1 van Jakoba zorgde Pires Tavares ook nog voor het slotakkoord: 4-1.

Kozakken Boys kent zo een topweek, waarin het midweeks al met 3-0 won van Helmond Sport in het bekertoernooi.

Kozakken Boys – HHC Hardenberg 4-1 (2-0). 18. Everton Pires Tavares 1-0, 41. Ahmed El Azzouti 2-0, 54. Sargon Gouriye 2-1, 58. Quinten Jakoba 3-1, 86. Pires Tavares 4-1.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.