Guido van den Hoven pikte altijd wel zijn doelpuntjes mee. Maar dit seizoen overtreft de spits zichzelf. Hij schoot al tien keer raak voor Waspik, de huidige koploper in zondag 3B. FOTO Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt
Volledig scherm
Guido van den Hoven pikte altijd wel zijn doelpuntjes mee. Maar dit seizoen overtreft de spits zichzelf. Hij schoot al tien keer raak voor Waspik, de huidige koploper in zondag 3B. FOTO Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Koploper Waspik moet nog wennen aan de nieuwe ‘topstatus’

ZONDAG DERDE KLASSE B - Goalgetter Guido van den Hoven draait uitstekend, net als zijn club Waspik, leider in 3B. „We staan nu erg ver boven de gevaarlijke streep.”

Boodschappen doen bij de slager of bakker in Waspik kost Guido van den Hoven net wat meer tijd dan normaal. Niet dat de 23-jarige master student rechten aan de Tilburg University zo kieskeurig is met zijn eten, er zit altijd een praatje aan vast. Zo’n babbeltje gaat maar over één onderwerp: de resultaten van de voetbalclub met die naam.

Die zijn dit seizoen buitengewoon goed: zeven wedstrijden gespeeld, zes keer gewonnen, genoeg voor de koppositie in zondag 3B. Over anderhalve week kan de eerste periode worden binnen gehengeld. Van den Hoven zelf draait vooralsnog een topseizoen. Hij heeft al tien keer de doelman van de opponent de vervelende gang naar het net laten maken.

Mazzel
​Volgens Van den Hoven heeft zijn trefzekerheid sowieso met de tegenstanders te maken. „Alle wedstrijden hebben we gewonnen van ploegen die op de onderste zes plaatsen staan. Blijkbaar zijn die wat zwakker, of matiger gestart. Daar hebben we mazzel mee gehad.” De enige verliespartij van Waspik tot nu toe, was het duel tegen Beek Vooruit. „Die ploeg was op papier een topploeg. Overigens hadden we die gasten ook moeten pakken, want we speelden toen onze beste eerste helft van de competitie.”

Bij het maken van een praatje in het dorp, voelt de aanvaller dat de verwachtingen momenteel hooggespannen zijn. Van den Hoven zelf staat er veel nuchterder in. „We staan nu heel ver boven de gevaarlijke streep. Dat klinkt heel overdreven, maar het heeft alles met de status van Waspik te maken. We zijn weliswaar een stabiele derdeklasser, maar al die seizoenen waren er periodes bij dat we toch naar beneden moesten kijken.”

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.