Nikai Derwort en Aimen Hadjaissa van Dosko proberen de balvaste Halsteren-aanvoerder Rik Schouw de bal af te nemen.
Volledig scherm
Nikai Derwort en Aimen Hadjaissa van Dosko proberen de balvaste Halsteren-aanvoerder Rik Schouw de bal af te nemen. © Chris van Klinken / het fotoburo

KNVB: Amateurvoetbalseizoen later beginnen en langer doorgaan? (poll)

AMATEURVOETBAL - De KNVB gaat in gesprek met de amateurclubs om te kijken of het amateurvoetbalseizoen later moet beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. De bond overweegt de competitie in 2017/18 te laten beginnen in het weekend van 23 en 24 september. Dat is drie weken later dan de laatste jaren. Trainers uit de regio zijn blij met dit plan.

Nu begint het seizoen namelijk wanneer de zomervakantie nog niet voorbij is. Daardoor beginnen veel clubs met incomplete selecties aan de voorbereiding of aan het seizoen. Voetballend Nederland stelde hardop de vraag waarom het seizoen niet overal pas na de zomervakantie begint.

De KNVB gaat daarover in gesprek met de clubs. De bond overweegt het seizoen 2017/18 te laten beginnen in het weekend van 23 en 24 september. Dit geldt dan voor de A-categorie (eerste klasse tot en met vijfde klasse: mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige B-categorie (lagere elftallen).

Het bekerseizoen zou dan op 2 en 3 september moeten beginnen, voorafgaand aan de reguliere competitie. Bijkomend voordeel zou zijn dat de seizoenen ook langer doorgaan. Dat betekent automatisch meer kans op mooi voetbalweer.

Landelijke klassen
Met de vertegenwoordigers van de tweede divisie, derde divisie en de hoofdklasse is al besloten om de competitie later te beginnen, meldt de KNVB. De derde divisie met daarin Dongen begint volgend seizoen op 26 en 27 augustus, twee weken later dan dit seizoen begonnen werd.

De hoofdklasse (met daarin nu Dosko en Halsteren) begint een weekend later, op 2 en 3 september. Dat is twee weken later dan dit seizoen het geval was.

KNVB-beker
De eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker staat gepland voor zaterdag 19 augustus, de tweede ronde voor woensdag 23 augustus.

In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen. Voor 1 februari wil de bond duidelijkheid verschaffen over de speelkalender 2017/18.

Achraf Chouiter van Rood-Wit omringd door spelers van Rijen
Volledig scherm
Achraf Chouiter van Rood-Wit omringd door spelers van Rijen © Corné Beerens/Pix4Profs
Jordy Bollaart (links) van Unitas'30 in duel met Sven van Zwam van Internos.
Volledig scherm
Jordy Bollaart (links) van Unitas'30 in duel met Sven van Zwam van Internos. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs
  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.