Francois Suijkerbuijk van DSE in duel met Mike Verdaasdonk van Terheijden
Volledig scherm
Francois Suijkerbuijk van DSE in duel met Mike Verdaasdonk van Terheijden © Else Loof/Pix4Profs

Jeugdig DSE stunt tegen Terheijden

ZONDAG VIERDE KLASSE C - DSE heeft een verrassende zege geboekt op SV Terheijden. De ploeg uit Etten-Leur won in blessuretijd de inhaalwedstrijd met 2-3 door een doelpunt van debutant Romek van der Put.

DSE-trainer Marc van der Linden was afwezig dus nam Willem Lambregts de honneurs waar namens de bezoekers. Lambregts normaliter trainer van het tweede elftal van DSE besloot om Van der Put mee te nemen naar Terheijden. ''Vorige week speelde Romek bij ons een goede wedstrijd. We misten een aantal spelers dus ik besloot hem mee te nemen naar Terheijden en dat pakte goed uit'', zei Lambregts lachend.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 2-2-remise, maar de 17-jarige debutant Van der Put maakte beleefde een jongensdroom. ''Ik kreeg de bal aangespeeld van mijn teamgenoot uit de A1 Pjotr Hendrickx. Ik ontsnapte aan de buitenspelval en ik schoot de bal onder de keeper door. Het is een fantastisch gevoel om op deze manier mijn eerste goal te maken in DSE 1'', glunderde Van der Put.

Ook zijn trainer Lambregts was zeer tevreden met het resultaat. ''Dit zijn drie bonuspunten. Het was een echte teamprestatie. Ik ben heel trots op de jongens'', aldus Lambregts.

Zijn collega Frans van Helvoirt sprak over een zwarte zondag. ''Dit is een hele zure nederlaag. We hadden aan kunnen sluiten bij de top drie. Nu moeten we werken naar de topper tegen UVV'40 van volgende week'', baalde Van Helvoirt.

Terheijden - DSE 2-3 (1-1) - 1-0 Jason Joosen, 1-1 Alex van Dorst, 1-2 Bart Naalden, 2-2 Joris Noort, 2-3 Romek van der Put.

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.