Tom Bosmans van Gilze (m) in duel met Remon Hagens van Internos. foto Joyce van Belkom/Pix4Profs
Volledig scherm
Tom Bosmans van Gilze (m) in duel met Remon Hagens van Internos. foto Joyce van Belkom/Pix4Profs

Gilze 'oefent' verder in bekertoernooi

BEKER - Gilze bekert verder. Met dank aan Internos, dat er gisteravond nog meer een oefenwedstrijd van maakte dan de thuisploeg.

Alleen zo rond de twintigste minuut had Gilze (3B) het even lastig tegen de Etten-Leurse mede-derdeklasser (3A), die het duel aangreep om zes trouwe bankzitters ruim speeltijd te gunnen. "Wij konden het daarna wel opbrengen om verdedigend gedisciplineerd te blijven spelen, Internos niet", zo zag Theo Ducaneaux wat uiteindelijk hét verschil maakte.

Internos-trainer Jack Sweres benoemde het als 'te slap verdedigen'. Bij twee standaardsituaties zag zijn verdediging er in ieder geval knullig uit. Na een half uur rolde de bal bij een scrimmage via een Internosbeen tergend langzaam in het doel. Tien minuten later kreeg Internos een vrije trap niet weggewerkt, waardoor back Tim Reinieren geen moeite had het doel te vinden: 2-0.

Internos ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kreeg bij een counter al snel het deksel op de neus. Tom Bosmans legde vanaf rechts de bal panklaar op het hoofd van Jens Oprins: 3-0. Na de pauze kon diezelfde Oprins al snel een gemakkelijk gegeven strafschop verzilveren: 4-0.

"Toen was het klaar", verzuchtte Sweres. Dat zijn invaller Danny Poppelaars de achterstand nog terugbracht tot 4-2 kon zijn chagrijn niet kleiner maken. "Het was heel, heel matig. Zo zie je maar weer dat je zonder scherpte geen wedstrijd kunt winnen." De nederlaag maakte voor hem de avond nog killer dan hij al was.

Collega Ducaneaux kon zich tenminste warmen aan een overwinning. "Behaald met een veredeld jeugdelftal nog wel."

Gilze - Internos 4-2 (3-0). 1-0 Van Eijck, 2-0 Tim Reinieren, 3-0 Jens Oprins, 4-0 Oprins, 4-1 en 4-2 Danny Poppelaars.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.