Man of the Match Mathew Amoah in actie voor Halsteren.
Volledig scherm
Man of the Match Mathew Amoah in actie voor Halsteren. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Dosko gaat kopje onder, Amoah bezorgt Halsteren punt

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Dosko is er niet in geslaagd uit de negatieve spiraal te geraken. IFC kwam op bezoek op Meilust en nam de drie punten mee: 1-2.

Op slag van rust kwam Dosko op achterstand. Maar dat deerde de ploeg van Peter Sweres niet. Meteen na rust kwamen de Bergenaren op gelijke hoogte. Uit een vrije trap van Paolo Fortunati viel de 1-1.

De voorsprong hield niet lang stand, want na een foutje bij Dosko werd het in de 55ste minuut 1-2. Met was wissels probeerde Sweres de boel om te gooien, maar dat mocht niet baten: 1-2 werd de eindstand. Dosko staat voorlaatste.

Halsteren
Ook buurman Halsteren wist de drie punten niet mee te nemen. Halsteren ging op bezoek bij EHC, dat ergens in het rechter rijtje bivakkeerde. Al na 18 minuten kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Jorn Hopmans rondde een fraaie aanval af.

In tijdsbestek van twee minuten draaide EHC de wedstrijd om: 2-1. Een kwartier voor tijd kreeg Halsteren een strafschop en die zette Matthew Amoah om in de gelijkmaker. Door de remise zakt Halsteren terug naar plek 7.

Paolo Fortunati onderschept de bal van zijn directe tegenstander Milton Roemeratoe.
Volledig scherm
Paolo Fortunati onderschept de bal van zijn directe tegenstander Milton Roemeratoe. © Chris van Klinken / het fotoburo
  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.