Volledig scherm

Dongen wil geen betaalde contractspelers

DONGEN - Dongen heeft met meer dan twintig clubs uit de tweede en derde divisie de KNVB om meer tijd gevraagd in de discussie over de licentievoorwaarden.

De licentiecommissie dreigt clubs die voor 13 januari niet drie spelers onder contract hebben met puntenaftrek te bestraffen. Clubs hebben gevraagd om de deadline te verschuiven naar 1 februari, waardoor er meer tijd is om de kwestie te bespreken.

Nu moeten clubs uit de derde divisie over drie contractspelers (minimaal twaalf uur per week, tegen minimumloon) beschikken. Volgend jaar zijn dat zes contractspelers. Dongen zegt op de website niet aan die eis te willen en kunnen voldoen.

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.