Volledig scherm
© Jeffrey Oomens

Dongen start seizoen met 3-1 nederlaag bij UDI'19

UDEN - Het avontuur in de derde divisie is voor VV Dongen gestart met een nederlaag. Op bezoek bij UDI 19 werd met 3-1 verloren.

Die uitslag was ietwat geflatteerd. De Dongense formatie speelde namelijk aanvallend en verzorgd voetbal en creeërde aardig wat scoringskansen. Maar de uitblinkende UDI-doelman Sander Maas voorkwam deze zaterdagavond veelvoudig een Dongense treffer. Zijn collega Jordy Taal moest in de eerste helft wel tweemaal vissen. Spits Sam Wassenberg ging effectief om met zijn kansen en schoot tweemaal raak voor de thuisploeg. 2-0 was de ruststand.

Na de pauze ging Dongen door met wat het voor rust ook al deed: aanvallen. Remon Koenen knalde in minuut 61 de verdiende 2-1 tegen de touwen met een hard schot, maar verder kwam Dongen niet. Een kwartier voor tijd kregen 'de Kanaries' bovendien een dubbele domper te verwerken.

Tim Wolf tekende toen voor de fraaie 3-1 en kort hierna viel Giovanni Henskens uit met kramp. Dongen had toen al driemaal gewisseld en besloot het verloren duel dus met 10 man. ,,We speelden goed, maar UDI was effectiever'', aldus de jarige Dongen-coach Ron Timmers. ,,We moeten leren van deze nederlaag.''

  1. Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    ZONDAG DERDE DIVISIE - Rémon Koenen weet inmiddels weer wat scoren is. De aanvaller van Dongen begon het seizoen furieus en ging al vroeg de strijd aan met Cluzona's Ruben Maas als het gaat om het Zilveren Schoen-klassement. Toen Dongen minder ging draaien, stopte ook de doelpuntenproductie van Koenen. ,,We hadden een klein dipje, maar dat is begrijpelijk, kijkend naar ons lange seizoen", zegt hij erover. ,,Er wordt meer van je verwacht in de derde divisie. Qua aantal wedstrijden, maar ook qua niveau."
  2. Derby Veerse Boys - Right-Oh in het teken van handhaving

    Derby Veerse Boys - Right-Oh in het teken van handhaving

    ZONDAG DERDE KLASSE B - Dé derby van de gemeente Geertruidenberg zal zondag vooral gaan over wie zich ook in het volgende seizoen derdeklasser mag noemen. Wellicht wel allebei, ook dat is nog verre van ondenkbaar. Veerse Boys ontvangt buurman Right-Oh in zondag 3 B. Veerse Boys is de huidige nummer tien van de ranglijst, net boven de gevarenzone, de gasten staan een na laatste. Bij een uitoverwinning kan Right-Oh echter op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Raamsdonksveer.