Rémon Koenen kopt 1-0 binnen voor Dongen
Volledig scherm
Rémon Koenen kopt 1-0 binnen voor Dongen © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Dongen ook in competitieverband sterker dan OFC

ZONDAG DERDE DIVISIE - Wederom was Dongen beter dan OFC. Na de gewonnen bekerpot (2-1), was het OFC nu in competitieverband de baas met 2-0.

De eerste kans voor Dongen leverde direct een doelpunt op. In de vijftiende minuut gaf Paul van Zon een perfecte voorzet op Rémon Koenen, die de bal prima binnen knikte: 1-0. De thuisploeg domineerde het duel en straalde rust en zelfvertrouwen uit.

De mannen van Ron Timmers speelden prima combinatievoetbal en verdubbelden na een halfuur hun voorsprong. Na een solo op de rechterflank werd Floris Wouters gevloerd binnen het strafschopgebied. Paul van Zon benutte feilloos dit buitenkansje (zie video): 2-0 na 32 minuten. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was er weinig spektakel meer op Sportpark de Biezen. OFC ging aanvallender spelen, maar de Dongense verdediging hield eenvoudig stand. Het was veelzeggend dat de eerste grote kans, in de 80ste minuut, ook voor Dongen was. Remon Koenen verzuimde toen zijn elfde goal te maken. Het bleef 2-0 en zo ging OFC na de bekerwedstrijd (2-1) voor de tweede keer dit jaar onderuit in Dongen.

Daarmee leerde ook OFC kennis maken met het 'Middagje Dongen'. In eigen huis zijn de Kanaries namelijk nog ongeslagen. Dongen staat vierde.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.