Volledig scherm
© Jan Stads/Pix4Profs

Dit weekend op de velden: topper in derde divisie, derby in zondag 2E

AMATEURVOETBAL - De tweede seizoenshelft staat op het punt van beginnen, tenminste voor de ploegen uit district Zuid 1. Dongen, Halsteren en Dosko hebben al afgetrapt. Alle interessante wedstrijden van aankomend voetbalweekend op een rijtje.

Zaterdag 2E
Klundert – Serooskerke
De nummer twee (25 punten) ontvangt de nummer drie (22 pt), terwijl koploper Bruse Boys (26 pt) nummer vijf Axel (20 pt) ontvangt. Om in het spoor van de koploper te raken, afstand te nemen van de achtervolgers en misschien zelfs de koppositie over te nemen, moet Klundert winnen. Uit verloor Klundert met 2-0.

Zaterdag 3B
Zwaluwe – De Fendert
Tholense Boys – Kogelvangers

Drie koplopers met 24 punten. Twee van de drie komen zaterdag in actie, allebei tegen een ploeg uit het rechterrijtje. Zwaluwe ontvangt nummer zeven De Fendert, Tholense Boys nummer elf Kogelvangers. DHV is vrij.

Zondag derde divisie
Dongen – De Dijk
Dongen staat derde, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper De Dijk en nummer twee Westlandia. De ploeg van Ron Timmers heeft zelf een gat van zes punten met de nummer vier en wil de titelstrijd nieuw leven in blazen. De Dijk staat op 50 punten, Dongen heeft er 41.

Zondag hoofdklasse B
Halsteren – OSS’20
Chèvremont – Dosko

Dosko staat veertiende en de tegenstander van zondag een plaatsje hoger. Bovendien hebben de Bergenaren een wedstrijd meer gespeeld. Winst is noodzaak.

Zondag 1C
AWC – Baronie
GOES – Moerse Boys
Beerse Boys – MOC’17

Koploper Baronie heeft een makkelijke zondag, op bezoek bij AWC. Moerse Boys wil boven de streep blijven, maar bezoekt runner up GOES. MOC’17 moet bij Beerse Boys (derde) winnen om de laatste plek te verlaten.

Zondag 2E
Kruisland – Roosendaal
Zundert - Rijen

Een derby, een weerzien met oud-teamgenoten en veel meer. Kruisland achtervolgt koploper Rood-Wit (dat vier punten meer heeft en laagvlieger Sarto op bezoek krijgt), Roosendaal wil JEKA en Dubbeldam onder zich houden. Nog een streekderby: Zundert was goed gestart, maar raakte vervolgens in verval. Rijen wil in het spoor van Rood-Wit, Unitas en Kruisland blijven.

Zondag 3A
Internos – Cluzona
Titelfavoriet gaat langs in Etten-Leur bij het geplaagde Internos. In de openingswedstrijd won Cluzona met 8-0 en legde Ruben Maas er zes in.

Zondag 3B
SCO - ZIGO
De titelkandidaten Oosterhout, Beek Vooruit en TSC hebben relatief makkelijke wedstrijden: allemaal tegen een ploeg in problemen. Spannender is het treffen tussen SCO (vierde) en ZIGO (nummer vijf). Bij winst van de Oosterhoutse ploeg blijft de top drie in zicht.

Zondag 4B
RBC – Alliance (zaterdagavond)
ODIO – NSV

Alle ogen zijn gericht op RBC – Alliance, de nummer één (36 pt) tegen de nummer twee (34 pt). Wint RBC, dan zet de ploeg een grote stap richting het kampioenschap. Het duel wordt zaterdagavond (19.30) afgewerkt. ODIO (twaalfde) wil bij winst op NSV (elfde) op gelijk aantal punten komen en de veilige tiende plaats niet uit het oog verliezen.

Zondag 4C
Sprundel – VVR
Elke week een topper in 4C, met Gesta (27 pt) als trotse koploper. Zondag neemt nummer drie Sprundel (24 pt) het thuis op tegen nummer zes VVR, dat twee puntjes minder heeft.

Zondag 4D
Be Ready – Raamsdonk
Derby met als inzet een plaats in de middenmoot. Beide ploegen hebben twaalf punten. Raamsdonk staat negende, de thuisploeg een plaatsje lager. De verliezer voelt de hete adem van DVVC (elfde, 11 pt) in de nek.

Programma's, uitslagen, standen en veel meer vindt u hier.

Buiten het zicht van de scheidsrechter voorkomt Internos-verdediger Jelle Coremans dat Ruben Maas een omhaal kan maken.
Volledig scherm
Buiten het zicht van de scheidsrechter voorkomt Internos-verdediger Jelle Coremans dat Ruben Maas een omhaal kan maken. © Chris van Klinken / Pix4Profs
  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.