Volledig scherm
© Else Loof / Pix4Profs

De Bruijn: Smalle selectie breekt ons op

ZONDAG VIERDE KLASSE C - Het wil nog niet lukken bij Boeimeer. Aanvoerder Mike de Bruijn weet waar het aan ligt. "De smalle selectie breekt ons op."

Boeimeer kende een moeilijke eerste periode in de zondag vierde klasse C, je kan het ook matig noemen.

Afgelopen zondag was er voor Boeimeer een goede en nuttige zege op VCW (2-0), pas de tweede van het seizoen. Zondag wacht de Bredase derby uit bij Advendo. "Die overwinning tegen VCW kwam precies op het juiste moment”, zegt doelman en aanvoerder van de blauwwitten, Mike de Bruijn (21). "In bepaalde wedstrijden had er wat meer ingezeten, maar al met al was het tot nu toe niet geweldig."

De Bruijn, wonend pal tegenover Sportpark Heksenwiel, weet waar de pijnpuntjes liggen wat betreft de resultaten tot nu toe: "Door een hele smalle selectie moeten we vaak putten uit A- en B-junioren, uit het tweede team en zelfs uit jongens die even geleden besloten hebben lager te gaan voetballen."

Geen ideale situatie dus. "Het is lastig wanneer je iedere week in een andere samenstelling moet spelen. Het is, denk ik, de reden dat we nu slechts acht punten uit acht wedstrijden hebben", analyseert de sympathieke goalie van de Bredase club.

Vorig seizoen werd Boeimeer nog tweede, weliswaar met een straatlengte achter kampioen Groen Wit. „Maar dit jaar is handhaving echt het hoogst haalbare”, weet De Bruijn.

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.