Linkerspits Dani Gladdines wil dit seizoen met Tholense Boys promoveren.
Volledig scherm
Linkerspits Dani Gladdines wil dit seizoen met Tholense Boys promoveren. © Tonny Presser/Pix4Profs

Dani Gladdines voelt zich lekker bij titelkandidaat Tholense Boys

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Met derby’s heeft hij niet zoveel. Natuurlijk zijn het altijd beladen duels. En voor Tholense Boys vaak lastig te winnen. Dat zal zaterdagmiddag tegen NOAD’67 niet anders zijn, verwacht Dani Gladdines. "We moeten gewoon ons eigen spel spelen en vooral niet meegaan in hun vechtvoetbal.’’

De 19-jarige Gladdines maakte zaterdag in Willemstad misschien wel het vroegste doelpunt in de derde klasse B. Amper vier minuten op de klok, Een dubieus momentje van Sam Nieuwkoop, zoals Gladdines de actie noemt. De overtreding bleef onbestraft, het steekballetje op Niels Hopmans volgde, Gladdines zorgde voor de afwerking.

Hoe lekker kun je het seizoen beginnen? Tholense Boys won uiteindelijk met 0-3 bij Kogelvangers. „Niet verkeerd tegen die stugge ploeg. Vaak winnen we daar moeilijk.”

De buitenwacht verwacht dat Tholense Boys de titel pakt. Linkerspits Gladdines is voorzichtig. „We zullen vaak tegenstanders krijgen die dat ook vinden en achterin blijven hangen. Zo vanzelfsprekend is winnen niet.”

Ook tegen NOAD’67 zal het niet vanzelf gaan. „Voor een klein dorp hebben ze een aardige selectie, met individueel een paar erg goede spelers. Het zal niet meevallen, maar we gaan vol gas voor de winst.”

  1. Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    Remon Koenen mikt op de Zilveren Schoen, maar wil vooral de nacompetitie in

    ZONDAG DERDE DIVISIE - Rémon Koenen weet inmiddels weer wat scoren is. De aanvaller van Dongen begon het seizoen furieus en ging al vroeg de strijd aan met Cluzona's Ruben Maas als het gaat om het Zilveren Schoen-klassement. Toen Dongen minder ging draaien, stopte ook de doelpuntenproductie van Koenen. ,,We hadden een klein dipje, maar dat is begrijpelijk, kijkend naar ons lange seizoen", zegt hij erover. ,,Er wordt meer van je verwacht in de derde divisie. Qua aantal wedstrijden, maar ook qua niveau."
  2. Derby Veerse Boys - Right-Oh in het teken van handhaving

    Derby Veerse Boys - Right-Oh in het teken van handhaving

    ZONDAG DERDE KLASSE B - Dé derby van de gemeente Geertruidenberg zal zondag vooral gaan over wie zich ook in het volgende seizoen derdeklasser mag noemen. Wellicht wel allebei, ook dat is nog verre van ondenkbaar. Veerse Boys ontvangt buurman Right-Oh in zondag 3 B. Veerse Boys is de huidige nummer tien van de ranglijst, net boven de gevarenzone, de gasten staan een na laatste. Bij een uitoverwinning kan Right-Oh echter op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Raamsdonksveer.