Volledig scherm

Beroepszaak Dongen om licentie-eis contractspelers dient maandagavond

AMATEURVOETBAL - De beroepscommissie buigt zich maandagavond over de zaak die veertien clubs, waaronder Dongen, hebben aangespannen tegen de puntenstraf die zij kregen van de licentiecommissie.

Liefst veertien clubs kregen drie punten in mindering omdat ze niet voldoen aan de licentie-eisen: de clubs hebben geen contractspelers. Ook Dongen weigert aan die eis te voldoen.

Voorzitster Angela Jansens gaf in een eerder gesprek met BN DeStem al aan strijdbaar te zijn. "Wanneer dat beroep negatief uitvalt, hebben we de mogelijkheid om een kort geding aan te spannen. Zo ver zijn we bereid te gaan."

Dongen staat niet alleen. De veertien clubs in totaal worden bijgestaan door advocaat (en voormalig prof) Keje Molenaar en hoogleraar Marjan Olfers.

De eis is volgens de juristen en de clubs in strijd met de arbeidstijdenwet: als een speler een contract moet tekenen van minimaal twaalf uur per week en daarnaast een fulltime job, dan is hij liefst vijftig uur in dienst. Dat is niet toegestaan.

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.