Mark van Gils moet de voetbalvrouwen van Bavel weer naar de hoofdklasse loodsen. foto ron magielse/pix4profs
Volledig scherm
Mark van Gils moet de voetbalvrouwen van Bavel weer naar de hoofdklasse loodsen. foto ron magielse/pix4profs

Bavel-vrouwen boeken ruime zege, DSE verliest

VROUWENVOETBAL - De vrouwen van Bavel hebben een ruime zege geboekt. Het vrouwenteam van Baronie won voor het eerst, van Schijf. In de hoofdklasse ging DSE onderuit.

Hoofdklasse B
RKSV Nuenen - DSE 4-1 (2-1)
Na een kwartier voetballen stond DSE al met 2-0 achter. “We begonnen de wedstrijd heel erg slap en liepen continue achter de feiten aan,” aldus trainer Peter Baan. Toch maakte Niki Bos de 2-1 net voor rust. Na rust probeerde DSE terug te komen, maar dit is uiteindelijk niet gelukt.

Eerste klasse A
Smerdiek- Klarenbeek 1-2 (0-1)
Volgens trainer Martin Vaissaire hadden ze een goede tegenstander. “We kregen maar een paar kleine kansen en zij hadden grote kansen.” Na een half uur kwam Smerdiek op achterstand na een fout achterin. In de 70ste minuut maakte Angelique Hage de 1-1, maar na vijf minuten stond Smerdiek weer achter.

Eerste klasse D
Baronie - Schijf 1-0 (1-0)
Schijf verliest tegen Baronie door een eigen doelpunt van Loes Godrie. “Het was van beide kanten een hele slechte wedstrijd,” aldus trainer Ton van Dongen. Volgens assistent-trainer Stefan van Duffelen had Schijf niets in te brengen. “De eerste twintig minuten speelden wij heel erg goed voetbal.” De thuisploeg komt op voorsprong door een eigen goal van Schijf. In de tweede helft werd het spel meer gespeeld aan de kant van Baronie, maar Schijf kwam er niet doorheen.

OVV’67 – Amstenrade 1-3 (0-2)
Trainer Patrick van Biezen sprak zeer negatief over deze wedstrijd. “Het was een hele slechte wedstrijd. We hadden onnodig balverlies en hieruit kwamen meteen twee doelpunten.” Na rust wist OVV’67 sterker terug te komen. Daisy van den Berghe scoorde uit een penalty na 70 minuten. Uiteindelijk valt er toch nog een tegen doelpunt.

Nooit Gedacht- BSC 1-3 (1-2)
Na drie minuten kwam BSC al op voorsprong door Juultje Moerkens. Na dit doelpunt voetbalde BSC vooral aan de kant van Nooit Gedacht. Annemijn Greffer scoorde dan ook het tweede doelpunt na 22 minuten. “Daarna werd het spel saai, maar kreeg Nooit Gedacht toch een kans en stond het met rust 1-2,” aldus trainer Mohammed Hachhouch. Na rust scoorde Marieke Costandse de 1-3. “We hadden nog veel kansen, maar deze gingen er niet in.”

Bavel - Bekkerveld 6-0
Koploper Bavel haalde uit bij middenmoter Bekkerveld. Dankzij de ruime zege blijft Bavel lijstaanvoerder, met één punt voorsprong op Amstenrade.

Derde klasse B
Vivoo - Terneuzen 2-1 (1-0)
Dongen - Sprundel 4-3 (2-0)
Bunnik ’73 - Be Ready 5-0

Derde klasse D
Madese Boys – Desk 2-2
Merlijn - JEKA 1-0
Baronie VR2 - Moerse Boys 3-4

  1. Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    Barca wil als SC Hoge Vucht de vierde klasse in

    ZONDAG VIERDE / VIJFDE KLASSE - Na de 4-2 overwinning op het Dongense DVVC van afgelopen week is promotie naar de vierde klasse voor Barca heel dichtbij. In de terugwedstrijd in Dongen mogen de Bredanaars komende zondag een kleine nederlaag lijden, dan nog is het vierdeklasseschap een feit. Toch zal het niet gemakkelijk worden. De voorspelde extreem hoge temperatuur in combinatie met de Ramadan wordt enigszins gevreesd in het Bredase kamp, waar zo'n 90 procent van de spelers deelneemt aan de Islamitische vastentijd.