Baronie
Volledig scherm
Baronie

Baronie wederom bij beste tien in top honderd jeugdopleidingen

AMATEURVOETBAL - Het Bredase Baronie staat net als vorig jaar bij de beste tien clubs in de top honderd van jeugdopleidingen in Nederland. Vorig jaar stond de ploeg achtste, nu negende.

Daarmee is Baronie de hoogst genoteerde club uit West-Brabant. MOC'17 uit Bergen op Zoom staat 41ste, vorig jaar was dat nog 30ste.

Dongen (vorig jaar 64), Roosendaal (vorig jaar 64) en het Bredase JEKA (vorig jaar 53) staan allen op de 78ste plaats.

TSC, dat vorig jaar 78ste was, staat op plek 92.

AFC uit Amsterdam staat wederom bovenaan.

Niveau
De lijst is samengesteld door Hans Waterschoot uit Nuenen, in samenwerking met Amateurvoetbaleindhoven.nl. De jeugdopleidingen van alle amateurclubs in Nederland zijn onderzocht.

De lijst zegt niet per definitie iets over de kwaliteit, maar wel over het niveau waarop de jeugdopleiding actief is. Er wordt gekeken naar de divisies en klasses waarin de A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 spelen. Hoe lager de klasse of divisie hoe hoger het aantal punten. De club met het minste aantal punten staat dus bovenaan.

Bekijk de hele lijst hier.

  1. Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    Geen promotie voor Alliance, Victoria'03 en BSC gaan door

    ZONDAG DERDE / VIERDE KLASSE - Voor Alliance zit het seizoen erop. De ploeg die met RBC streed om de titel in 4B komt ook volgend seizoen weer uit in de vierde klasse omdat na de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd ook op sportpark Kortendijk van Hontenisse werd verloren. Het werd 0-1. BSC plaatste zich simpel voor de finale van de nacompetitie door een 3-0 zege op Steen. Victoria '03 redde het tegen een gemotiveerd ODIO maar net. De return in Oudenbosch eindigde in 0-0 na de 0-1 zege vorige week in Ossendrecht.