Wesley van Oers.
Volledig scherm
Wesley van Oers.

Ambitieuze Wesley van Oers vindt zijn draai op De Beek

ZONDAG DERDE KLASSE B - Het is stuivertje wisselen in de zondagse derde klasse B waar het gaat om de koppositie. Zondag nam Beek Vooruit het stokje weer over van TSC, eerder voerden de oranjezwarten de ranglijst al eens aan. Ook Waspik was een tijdje koploper. Er lijkt sprake van een moordende concurrentie in 3 B.

Groen Wit, met net zoveel punten als Beek Vooruit, TSC, vv Oosterhout en SCO ontpoppen zich allen als titelkandidaat. Beek Vooruit-captain Wesley van Oers (22) denkt dat zijn ploeg het in zich heeft kampioen te worden. ,,Maar daar moeten we nu nog niet hardop over praten,” zegt hij. ",,Volgende week ontvangen we Bavel, een week later volgt de uitwedstrijd bij Groen Wit. Dan weten we waarschijnlijk meer.”

Aanvoerder
Na lang blessureleed - anderhalf jaar was hij uit de roulatie door een liesblessure waaraan hij ook geopereerd werd - heeft Van Oers zijn plaats gevonden in Prinsenbeek, ‘Op De Beek’ zoals ze daar plegen te zeggen. Via de jeugdopleiding van NAC Breda belandde hij bij FC Dordrecht, waar hij het plezier in het voetballen enigszins verloor. Via wat vrienden, onder wie zijn huidige maatje centraal in de verdediging Ruben Goedhart, kwam hij voor even bij Baronie terecht. Goedhart vertrok naar Beek Vooruit, Van Oers volgde in diens kielzog. “Nu vormen we samen, allebei pas 22 jaar, het hart van de defensie”, zegt hij trots. “En dan mag ik ook nog eens aanvoerder zijn.”